• Nederlands
  • English
  • French
  • Deutsch
  • Español

Paardenmelkerij 't Kattenheye

 

Vue aérienne

 

 Onze melkmerries leven samen met hun veulen in een grote kudde. Gedurende de nacht grazen ze samen in de wei en overdag kunnen ze vrij in en uit de stal lopen en eten. Hun welzijn, gezondheid en goede voeding staan voorop. Sociaal contact met andere paarden is van groot belang voor de merries en de opvoeding van het veulen. Als ze acht weken zijn worden ze geleidelijk aan geleerd overdag van moeders uier gescheiden te zijn. Terwijl de merries gemolken worden, verblijven de veulens in een eigen kudde, waar ze een hoogwaardige, gezonde voeding ter beschikking hebben. 's Nachts verblijven ze steeds bij hun moeder.

 

BWP

 

 

In 1997 begonnen we als echte pioniers een droom waar te maken, nl. het melken van onze merries. Sindsdien hebben de ervaringen van mensen die de paardenmelk gebruiken ons veel inzichten over de werking ervan gegeven. Met deze kennis kunnen wij de juiste voorlichting geven.
Onze monumentale, rustig gelegen hoeve is ondertussen omgebouwd tot een paradijs voor onze paarden. In open loopstallen wordt de natuurlijke levensomgeving zo goed mogelijk benaderd. 's Zomers grazen de merries en veulens in de 30 ha weiden rondom de hoeve.

In 2011 werd ons bedrijf in belangrijke mate verrijkt: meer info op www.domein-kattenheye.be

 

DSC 5977


We zijn dag in, dag uit, bezorgd over de kwaliteit van onze produkten en over het leven en welzijn van onze geliefde haflingerpaarden.
Op hun beurt helpt hun melk vele mensen af van hun gezondheidsproblemen, wat ons een enorme stimulans geeft om het vele werk hier aan te kunnen.

 

   

SCHOOLBEZOEKEN

Schoolbezoeken mogelijk

Meer...

 

ONS TREINTJE EN HUIFKARREN STAAN KLAAR!

Vanaf nu kunnen grotere groepen een prachtige tocht doorheen het landelijke Laarne maken! Ook geschikt voor ceremonie, feesten, enz..

Dit treintje komt voor uw evenement ook op verplaatsing.

 

OPENDEURDAG