top of page
Paardenmelk

Het klinkt misschien vreemd in de oren maar is eigenlijk zo eenvoudig.....

De Russische steppevolkeren en nomaden gebruiken het al sinds mensenheugenis als versterking voor het gehele lichaam en stilaan wordt het nu ook in West-Europa veelvuldig naar waarde ingeschat.

OORSPRONG


 

Na de geboorte van het veulen, wordt het na acht weken geleidelijk aan geleerd overdag van moeders uier gescheiden te zijn.

Het melken gebeurt machinaal, tot 3 maal daags om de 3 uur. De hoeveelheid per melkbeurt per merrie bedraagt slechts een kwart tot een halve liter. Dit komt omdat de uierinhoud gering is.

PROCES


 

De melk wordt naar de HACCP-normen verwerkt. Regelmatig wordt er een melkstaal (melkmonster) door een erkend labo onderzocht, en komt het FAVV onaangekondigd over de vloer.

Alle melkmateriaal moet ook telkens gereinigd worden. Hieruit volgt dat de werkings- en arbeidskosten voor het winnen van merriemelk erg hoog zijn. 

KWALITEIT


 

Paardenmelk heeft een breed gamma aan toepassingen voor lichaam en geest,.
 

Paardenmelk is bevorderlijk voor weerstand en energie, stofwisseling, inwendige reiniging, herstel na operatie/chemotherapie, spijsvertering, huid, cholesterol, wegnemen stress, (spier)vermoeidheid  en stramme gewrichten. Klik hier voor meer info.
 

Het bevat extra mineralen en vitamines en kan ook als voor- en najaarskuur toegepast worden.​

TOEPASSINGEN


 

bottom of page