top of page

Groepshuisvesting

Onze melkmerries leven samen met hun veulen in een grote kudde. Gedurende de nacht grazen ze samen in de wei en overdag kunnen ze vrij in en uit de stal lopen en eten. Hun welzijn, gezondheid en goede voeding staan voorop. Sociaal contact met andere paarden is van groot belang voor de merries en de opvoeding van het veulen. Als ze acht weken zijn worden ze geleidelijk aan geleerd overdag van moeders uier gescheiden te zijn. Terwijl de merries gemolken worden, verblijven de veulens in een eigen kudde, waar ze een hoogwaardige, gezonde voeding ter beschikking hebben. 's Nachts verblijven ze steeds bij hun moeder.

BWP.jpg
Schermafbeelding 2019-03-13 om 20.07.40.

Fokkerij SportpaardenKattenheye is een nog jonge rijpaardenfokkerij. Met een aantal vnl. in de springrichting gefokte merries met een uitstekende afstamming trachten we sportpaarden te fokken, die voldoen aan hoge eisen qua mentaliteit, exterieur, sportprestaties en gezondheid.

 

Er werd heel wat geinvesteerd in fokmerries uit bewezen fokstammen. De merries komen oa uit de befaamde prestatiefokkerij van de Donkhoeve , holst. stam 162 (Carthago), 8145 (Ratina Z), SF 106 (Fragance de Chalus), BWPstam 13,  (Quinette Ut)..

 

 

 

 

 

  Indoktro-K.
van
't Kattenheye

photos-facebook-logo-png-transparent-background-13.png
logo2.png

Onze paarden staan op facebook en op volgende site:

facebook_starstables.jpg
  • Star Stables Kattenheye

Onze facebook pagina
Star Stables Kattenheye

horsetelex.png

www.horsetelex.nl
'Star Stables Kattenheye'

dutchbreeders.png

Onze merries hebben als vader oa Darco, Mr Blue, Casall, Taloubet, Kannan, Nabab de Reve, Cornet Obolensky, Actionbreaker, Cassini, Chin Chin, Calato, Clinton, Randel Z , Calvaro, Calido, Elvis ter Putte, Quidam de Revel, Numero Uno, Levisto.. 


Een deel van de veulens wordt particulier of via veilingen verkocht, en eventueel hier in opfok gelaten, het andere deel kan hier met veel ruimte opgroeien in kuddes. We zijn heel graag van jongsaf met onze veulens bezig, wat de opleiding later vergemakkelijkt.

Jonge sportpaarden worden in onze accommodatie hier in alle rust opgeleid, waarbij hun fysieke en mentale gezondheid voorop staat!

 

Voor ons is alles pas geslaagd als een koper blij is met een door ons gefokt paard!

Fokkerij Recreatiepaarden

Vanaf 2016 is de haflinger een rariteit geworden op ons bedrijf.

We fokken alleen nog met sportpaarden, waaronder enkele bont gekleurde.

Onze enkele haflingers worden wel nog een deel in de melkerij ingezet en als koetspaard.

We bewaren wel nog mooie herinneringen aan onze vroegere haflingermerries.

BPW_1.jpg
bottom of page